Languages

Wil je graag op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief.

Veerle, Pieter en Orval
Janssens • Vandenberghe

Douanestraat 1
B-8958 Loker • Heuvelland

T. +32 (0) 57 44 73 77

info@denheksestoel.be
www.denheksestoel.be

Openingsuren

Maandag Van 11u30 - ...
  en van 18u - ...
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag 's Middags enkel groepen 
  avond van 18u -  ...
Vrijdag Van 11u30 - ...
  en van 18u - ...
Zaterdag Van 11u30 - ...
  en van 18u - ...
Zondag Van 11u30 - ...
  en van 18u - ...

 

Wij kijken uit naar uw bezoek!

Menu


à la carte

Hieronder vindt u onze kaart terug. Vergeet ook zeker niet onze 'Suggesties' te bekijken.

- Aperitief
- Voorgerechten
- Vleesgerechten
- Salades
- Pasta's
- Visgerechten
- Specialiteiten
- Snacks
- Kinderkaart
- Dessert
 

Voor het aperitief of een gezellige babbel met streekbier

- Droge worst  
- Portie gemengd  
- Portie kaas  
- Portie salami   
- Portie “Potjesvleesch”  
- Portie calamares met tartaarsaus  
- Gefrituurde kaasbolletjes  
- Gebakken witte worst  
- Frituurmix  
- Plankje charcuterie  

Terug naar boven

Voorgerechten

- Soep met brood en boter  
- Mergpijpjes met boeretoast, smout met kaantjes.  
- Huisgemaakte garnaalkroket, royaal slaatje, grijze noordzeegarnaal  
- Gegratineerd escargots ‘petit gris namur’, kruidenboter  
- Huisgmaakte charcuterie delicatessen, boeretoast, ajuinconfijt  
- Klassieke toast Noorse gerookte zalm  
- Huisgemaakte kaaskroket, royaal slaatje  
- Gebakken scampi op de wijze van de chef (tomaat, verse kruiden)  
- Toast met lauwe geitenkaas, gebakken spekreepjes, pijnboompit, krokant slaatje, siroop van Orval (bier)  

Terug naar boven

Vleesgerechten – Viandes:

"Grillades" of "in de pan met hoeveboter"

- Steak “Aloyau de boeuf” natuur  
- Steak “Aloyau de boeuf”: saus naar keuze  
- Entrecôte natuur  
- Kort gebakken Chateaubriand.  
- Côte à l’os – specialiteit  
   
- Verse sauzen in huisgemaakt: kruidenboter
  champignonsaus
  pepersaus
  roquefortsaus
  verse béarnaise
   
   
- Bakwijze: Bleu: rauw & warm
  Saignant: bloedend
  A point: op punt
  Bien cuit: doorbakken

Terug naar boven

Vleesgerechten :

Grootmoeders keuken, specialiteit van het huis:

- Vlaamse karbonaden in 3 Monts-bier, rijkelijke salade, verse frietjes  
- Varkenshammetje, seizoensgroenten,saus van St. Bernardus Prior met graanmosterd, verse frietjes  
- Gebraisseerde varkenswangetjes in Sint-Bernardus Triple, seizoensgroenten, verse frietjes.  
- Varkenshammetje met Queu de charrue tripel, graanmosterdsaus, seizoensgroenten, friet  
- Varkenswangetjes in La Trappe Quadrupel, seizoensgroenten, friet  

Terug naar boven 

Salades

- Geitenkaas, gebakken spekreepjes, siroop van Orval bier, groentjes.  
- Noorse gerookte zalm, grijze noordzeegarnaal, groentjes.  
- Huisbereide garnaalkroket (2 of 3 stuks), grijze noordzeegarnaal, groentjes.  
- Krokant gebakken scampi, spek, groentjes  
- Huisbereide kaaskroket (Watou, Emmental, Gouda) (2 of 3 stuks) , groentjes  
- Supplement portie verse friet gebakken in ossenvet

Terug naar boven

Pasta gerechten

- Spaghetti bolognaise  
- Fettucini, gebakken scampi, wokgroentjes, kerrie-cocosroom, parmesan.  
- Vegetarische pasta met gewokte seizoensgroenten, mediterraanse- verse kruiden  

Terug naar boven

Visgerechten

- Gegratineerd vispannetje uit de Noordzee, grijze noordzeegarnaal, frietjes of puree  
- Gebakken scampi op de wijze van de chef (tomaat, verse kruiden) met gewokte seizoensgroentjes, frietjes  
Suggesties:  
- Gebakken zeetong meunière, krokant slaatje, verse frietjes.  
- Koningskabeljauw onder kruidenkorst, preistoemp, Mechelse asperges, grijze garnaal, saus met St. Bernardus Witbier.  
- Huisgemarineerd zalm (gravlax), Mechelse asperges krokant slaatje, briochetoast, dillesaus  

  Terug naar boven

Specialiteit van het huis - Streekgerecht

- “Potjesvleesch” - huisgemaakte koude geleibereiding van kalf, kip en konijn in St. Bernardus Triple bier, seizoensgroentjes, verse frietjes in ossenvet.  
- “Heuvellandse plank” - huisgemaakte charcuterie delicatessen: boerenpaté, potjesvleesch, rillette, ambachtelijke gekookte ham, hoofdvleesch, artisanaal gerookte ham, krielaardappel in veldkleed, groentjes.  
- Gegrilde “schelle van de zeuge”, krokant slaatje.   

Terug naar boven

Snacks

- Croque uit het vuistje  
- Croque garni   
- Croque garni Hawaï (ananas)  
- Croque garni Madame (spiegelei)  
- Croque garni Boum-Boum (bolognaise)  
- Boerenstutte, ambachtelijke gekookte meesterham, groentjes  
- Boerenstutte, Watou paterskaas, groentjes  
- Boerenstutte, artsanaal gerookte ham, groentjes  
- Boerenstutte, paté, groentjes  
- Boerenstutte, paterskaas, paté, gekookte ham, groentjes  
- Boerentoast met huisbereide rillette, groentjes  
- Boerentoast met gesmolten camenbert, gebakken spekblokjes, groentjes  
- Supplement portie verse friet gebakken in ossenvet

Terug naar boven

Kinderkaart: uitsluitend voor kinderen

- Kindersangria: appel-& kersensap + vers fruit  
- Kinderspaghetti bolognaise  
- Kinderkarbonaden  
- Ambachtelijke gekookte ham  
- Gebakken spiegeleieren (2stuks)  
- Kipfilet  
- Gebakken boerenworst   
- Garnaalkroket (1 stuk)  
- Kaaskroket (1 stuk)  
- Kindersteak   
- Vergezeld met groentjes of appelmoes en frietjes of puree  
- Dessert:  
- Kinderijsje, verrassingsbeker  

Terug naar boven

Dessert

- Gebrande vanillevlaai  
- Vers gesneden seizoensfruit  
- Sabayon “Den Heksestoel” (ijs, vers fruit, calvados)  
- Warme appeltaart  
- Warme appeltaart met slagroom  
- Warme appeltaart met ijs  
- Warme appeltaart met ijs en slagroom  

 

Specialiteit van het huis -  Desserts

- Duo van melk- en fondant chocolademousse  
- Moelleux van fondant- en melkchocolade, vanille bourbonijs, amandelkoekje, vers fruit, coulis  
- Verwenbordje: tal van kleine zoetigheden (koffie incl.)  

 

Coupes

- Kinderijsje, verrassingsbeker  
- Coupe Dame blanche vanille, warme chocoladesaus, slagroom, koekje
- Coupe Dame noir chocolade, warme chocoladesaus, slagroom, koekje
- Coupe cafe liegeois mokka, koffie, caramel, nootjes, slagroom, koekje
- Coupe vanille vanille, slagroom, koekje
- Coupe vers seizoens fruit vanille, vers fruit, slagroom, koekje
- Coupe verse ananas vanille, verse ananas, slagroom, koekje
- Coupe brésillienne mokka, nootjes, caramelsaus, slagroom, koekje
- Coupe rhum rozijnen malaga, rozijnen, rhum, slagroom, koekje
- Coupe banana split vanille, verse banaan, warme chocoladesaus, slagroom, koekje
- Coupe colonel limoensorbet, wodka, slagroom, koekje
- Coupe “Den Heksestoel” vanille, krieken op siroop, slagroom, koekje
- Coupe MIX  3 parfum, slagroom, koekje, vanille-chocolade-pistache-aardbei-banaan-mokka-malaga
- Sorbet MIX 3 parfum, koekje , limoen-passie-appel-cassis


Vers gebakken pannenkoeken gegist op St. Bernardus Abt

- Enkel op zondag, na middagservice.  
- Pannenkoeken met boter en suiker  
- Pannenkoeken met huisbereide confituur  
- Pannenkoeken met warme chocoladesaus  
- Pannenkoeken met vanille-ijs  
- Pannenkoeken met slagroom  
- Pannenkoeken met mikado (vanille-ijs, chocoladesaus, slagroom)  
- Pannenkoeken Chiquita (banaan, vanille-ijs, chocoladesaus, slagroom)  
- Pannenkoeken met seizoensfruit, vanille-ijs, slagroom  

Terug naar boven

Onze Menu's

Menu "Het lekkere westen" 

Karnemelkstovers, gepocheerd hoeve-eitje uit Kemmel, Watoukaas, grijze garnaal, coulis van peterselie, hazelnootboter.
--- 

Vlaamse reus, kortgebakken filet, warme groentevariatie, saus van Pannenpotbier, gepofte aardappel.
--- 

Creatie rond appel en peer.

 

 

Terug naar boven

Dranken

Hier komen onze dranken.

Terug naar boven

Groepen

Download onze pdf met groepformules

Voor allergieën, glutenvrij en dergelijke gelieve op voorhand te verwittigen zodat we de passende bereidingen kunnen creëeren.

Aperitief:

Picon met witte wijn (streek- en huisspecialiteit), hapje aangeboden van het huis.
Heuvellandse wijnen op aanvraag.
Andere aperitieven op aanvraag.

Streekbiertje van het vat:

- St. Bernardus Triple
- Hommelbier
- Trois Monts
- Que de charrue Triple
- andere op aanvraag.

 

Menu groepen:

Dagsoep - Hoevekip uit Kemmel, seizoensgroente, frietjes - dessert
Dagsoep - Gegrilde varkenscôte à l'os, saus naar keuze, seizoensgroente, frietjes - dessert
Dagsoep - Vlaamse karbonaden in Trois Monts bier, seizoensgroente, frietjes - dessert
Dagsoep - Gebakken varkenshammetje, seizoensgroente, frietjes - dessert
Dagsoep - Visserpotje uit de Noordzee, seizoensgroente, frietjes - dessert
Dagsoep - Gebakken "vissuggestie van de dag" onder kruidenkorst, nage van groente, saus op basis St. Bernarduswitbier, frietjes - dessert
Dagsoep - Gebraden rosbief, saus naar keuze, seizoensgroente, frietjes - dessert 

Frietjes kunnen vervangen worden door: aardappelkroketten, rijst, pasta, gebakken krieltjes, puree. Op voorhand te bevestigen.


Kinderformules op aanvraag:

Kindersangria
Hoofdgerecht
Kinderijsje

Snacks:

Croque monsieur met seizoensgroentjes.
Heuvellandse boerenstutte met paterskaas, boerepaté en ambachtelijke gekookte ham, seizoensgroentjes.
Heuvellandse plank (charcuteriedelicatessen: boerepaté, ambachtelijke gekookte- en gerookte ham, 'potjesvleesch', varkensrillette, hoofdvleesch), seizoensgroentjes, aardappel in veldkleed
Koude visschotel of combinatie vis-vlees op aanvraag

Forfait dagsoep naar believen.

All-in formules dranken op aanvraag.

Supplement frietjes, aardappelkroketten, rijst, pasta, gebakken krieltjes, puree. Op voorhand te bevestigen


Koffieformules: 

Koffie met bijschenken
Koffie met bijschenken + één ontbijtkoek
Koffie met bijschenken + Heuvellandsgebak.
Koffie met bijschenken + pannenkoeken.

Allerhande formules zijn bespreekbaar, gelieve ons telefonisch te contacteren. T. +32 (0) 57 44 73 77

Terug naar boven


Wil je graag op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief.

Veerle, Pieter en Orval
Janssens • Vandenberghe

Douanestraat 1
B-8958 Loker • Heuvelland

T. +32 (0) 57 44 73 77

info@denheksestoel.be
www.denheksestoel.be

Openingsuren

Maandag Van 11u30 - ...
  en van 18u - ...
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag 's Middags enkel groepen 
  avond van 18u -  ...
Vrijdag Van 11u30 - ...
  en van 18u - ...
Zaterdag Van 11u30 - ...
  en van 18u - ...
Zondag Van 11u30 - ...
  en van 18u - ...

 

Wij kijken uit naar uw bezoek!